Přináším opět jednoduchý a rychlý recept na skvělou domácí míchanici všeho, co se kde najde. Místo bulguru můžete použít vlastně cokoli (rýži, quinou, kuskus...)! Já zvolila zrovna bulgur, protože už jsem ho dlouho nevařila :)
Na 1 porci budete potřebovat:
- 40 g bulguru (syrového) (příp. kuskusu, guinoy, rýže...)
- 100 g kuřecích prsou
- kapku olivového oleje
- koření na maso dle chuti
- 30 g cibule
- zelenina dle chuti, já použila:
- 100 g rajčat (1 kus)
- 20 g sterilované kukuřice
- 100 g brokolice
Postup:
- Podle návodu uvaříme bulgur.
- Do menšího hrnce nalijeme trochu vody, osolíme ji, vložíme pařáček, do něj omytou brokolici nakrájenou na menší růžičky a dáme vařit pod pokličku. Dusíme cca 5-6 minut v páře, dokud brokolice nezměkne. POZOR! Pokud bychom vařili brokolici ve vodě, odplaví se všechny důležité látky a vitamíny, proto ji připravujeme v páře.
- Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme (bazalkou, petrželkou, kořením na pizzu... co kdo má rád).
- Na pánvičce si rozpálíme kapku oleje a osmažíme cibulku.
- Přidáme maso a opečeme.
- K masu přidáme zeleninu a bulgur, dochutíme a necháme ještě chvíli dusit pod pokličkou.
Výživové hodnoty:
~ 26 g bílkovin ~
~ 50 g sacharidů (z toho 5 g cukrů) ~
~ 13 g tuků (z toho 0,7 g NMK) ~
~ 1750 kj / 418 kcal ~
Dobrou chuť! ッ
Jen mi děláš chutě... ještěže jsem už najedla :D.
OdpovědětVymazatMě nějak moc neuvařená jarní cibulka nedělá dobře :/ I rukola nebo pažitka.. Nevím proč :D Ale vypadá to dobře ;)
OdpovědětVymazatDěkuji, holky :) Jsem ráda, že se Vám to líbí a že Vám dělám chutě! :D
OdpovědětVymazatTakhle bude asi vypadat můj dnešní oběd, hezký recept. :P
OdpovědětVymazatTak to vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatMiluji rizoto na všechny způsoby