Krásný večer všem!
Dnešní plány mi zhatilo hnusné počasí, takže jsem se činila doma v kuchyni, jelikož mám klasicky moc práce a zbytek povinností do školy a nechtělo se mi nic dělat :D Brouzdala jsem taky různě na netu a narazila jsem na recept na domácí Cini Minis a dost se mi zalíbil (kdo by neměl rád Cini Minis!). Jen mi přišel moc nezdravý a "americký", tak jsem ho zkusila převést do nějaké zdravější a dostupnější verze. Shodou okolností mi navíc došlo domácí müsli v Mixitové tubě, tak bylo potřeba ji zas něčím doplnit :) A taky mám poslední dobou nějakou receptovou náladu, takže se omlouvám, ale budu vám prostě takhle na večer dělat chutě :D
Byl to takový hokus pokus, ale docela se povedl :))
DOMÁCÍ CINI MINIS
Potřebné ingredience:
- 200 g rozmixovaných vloček (nebo Emco jemné)
- 50 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 40 g třtinového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce skořice
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3-4 lžíce mléka (podle potřeby, aby to moc nelepilo)
- + skořicový cukr na posypání
- + mléko na potření
Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Předehřejeme si troubu na 200°C. Těsto vyválíme na co nejtenší pláty (opravdu tenoučké, aby pěkně křupaly), pokud se těsto bude lepit, pomoučíme si váleček. Dáme je na pečící papír a lehce je pomašlujeme mlékem. Pomocí nože nebo radýlka pak pláty nakrájíme na kostičky. Dále už je jen posypeme skořicovým cukrem (stačí smíchat třtinový se skořicí) a dáme péct zhruba na 10 minut. Necháme chvíli vychladnout a nalámeme. Hotovo! :))
Udělala jsem jeden plátek tenčí, a kostičky z něj jsou o víc křupavější, takže doporučuji válet a válet, co to půjde :D Výtvor jsem nasypala do Mixitového tubusu a ještě na něj nasypala skořici a cukr, aby se tam pěkně uleželo aroma :) Malý vzorek (ty nejvíc upečené okraje, mňam :D) mi fakt chutnal, takže se těším na Cini Minisáky na snídani :))
ty seš šikulín, to by mě nenapadlo! :)
OdpovědětVymazatdoma v kuchyni ti to prospívá:P a tuby taky ráda nečím naplňuju, cini minis se ti povedly :) a snad byl barvící proces úspěšný - hodně štěstí!
OdpovědětVymazatTak to zní opravdu perfektně.Cini minies už jsem neměla pěkně dlouho a uvažuji, že to vyzkouším :)
OdpovědětVymazatJéé, to bezva nápad. :P
OdpovědětVymazatTak už je pojídám :D Jsou fajn, ale müsli jsou lepší, nebavilo mě to válení :D
OdpovědětVymazatwow, to je super :)
OdpovědětVymazatAnnie, děkuji Ti! Ciniminis zbožňuju celým svým srdcem, takže se nemůžu dočkat, až tuhle zdravější a levnější verzi vyzkouším! Pokud to bude tak delikatesní, jak si myslím, tak Tě pak budu do konce života vychvalovat až do nebe kudy budu chodit! :)
OdpovědětVymazatHolky, díky za ohlasy! Jsem ráda, že se líbí :) Možná by byly dobré i z normální celozrnné mouky, možná by se daly pomazat na vrchu spíš olejem, aby vydržely pořádně poskořicované... Budu na tom ještě pracovat :D Když tak dejde vědět poznatky z pečení :)
OdpovědětVymazatJá je dělala minulý týden! :) Ale podle receptu tohoto http://triathleteskitchen.tumblr.com/post/52128578374/homemade-breakfast-tips a bylo to výborný.zkusím i ten tvůj :)
OdpovědětVymazat