15. září 2016

FOOD PORN #1 | Všehochuť

Zdravím vás!


Než zas uhodím na vážnější vlnu, musím se podělit o nějaké fotky jídel, které se mi za ty dva roky tak nějak... ehm... nashromáždily... (?) Protože foodporna není nikdy dost, že jo! Vaření, pečení, piplání, zdobení a focení jídla (a hlavně teda jezení) je taková moje guilty pleasure, o kterou se prostě musím podělit se světem (aka #firstworldproblems). Je to pro mě prostě tak divně uspokojující, asi jako když Amélie rozbíjí krustu creme brulée lžičkou :) Některé z těch fotek už jsem v dávné či blízké minulosti házela na Instagram, ale nechci to tam spamovat jen jídlem, takže ne všechny měly tu čest spatřit jeho světlo a slávu. Přeji vám (snad) příjemné pokoukání a načerpání inspirace, a to bez sebemenší špetky sarkasmu, jako že fakt vážně!


#PancakeSunday, jak má být! :)
Nejoblíbenější lívanečky z vloček, banánu a tvarohu.

Jen pro ten šmak!
Meruňkový Šmakoun s burákovým máslem, jahodami a kakaovými boby a spláchla jsem to trochou mandlového mléka.

Květáková pizza je už dneska mainstream...
Ale pořád je to mňamka!

Někdy si vyhodim z kopejtka a udělám si krevetky!
Kupuji mražené v Lidlu, a i když jsou lepší ty pravé velké a čerstvé, tyhle rozhodně nejsou k zahození :)

Ránečka jsou pro mě posvátná a někdy je potřeba udělat si je extra příjemná :)

Opět #PancakeSunday, už ostřílená tradice.

Moje milovaná kombinace!
Ovesná s meruňkami, kosovo-jogurtovou polevou a čokoládou, oooohhhh!

Forrest stájl
Ovesná s ostružinami, borůvkami, chia a kokosem. 

#PancakeSunday
Zdolat takovou věž po ránu je občas náročný kardio :)

Sem tam něco upeču...
A hrozně ráda tím pak uplácím kolegy v práci! Tohle byl zrovna manipulační carrot cake :)

Ledové osvěžení aka Jak jinak na meloun
Když člověk žije sám, je občas fuška zpracovat celý meloun, aniž by ho musel půlku vyhodit. Proto jsem přišla na "vychytávku století" dle své babičky, která prostě všechno včetně vánočního cukroví hodí do mrazáku. Doporučuju si tedy meloun vydlabat a dát zamrazit.
Pak ho stačí rozmixovat třeba s limetkovou šťávou a banánem a je z toho neskutečná dobrota!

Vypadá to, že léto ještě nekončí, takže příležitostí na tu správnou letní zmrzku bude snad ještě dosti!

Jakou zmrzlinu máte nejraději vy? Ať už zdravou variantu či ne. U mě asi nic nepřekoná Ben&Jerry's cookie dough, ale jelikož na jeden kelímek musí člověk pomalu rozbít prasátko, tak si o něm nechávám dost často jen zdát (a možná je to jen dobře!). Nepohrdnu tedy ani zdravou a levnou homemade banánovou zmrzkou s kousky čokolády nebo arašídovým máslem :) Dejte vědět!

Pro dnešek se loučím a těším se zas příště!
P. ッ

2 komentáře:

  1. Super tip na melounovou zmrzku, i když jsem si ho přečetla jak se říká s křížkem po funuse :) Můžu se zeptat, jak děláš banánovou s arašídovým máslem? Děkuji a zdravím, taktéž P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky a pardon za zpoždění s komentářem :) Na banánovou si rozkrájím banán na kolečka, dám do mrazáku nejlépe přes noc nebo min. na 3-4 hoďky, pak vyndám, nechám tak 10 minut odležet a pak to rozmixuji s burákovým máslem, skořicí, trochou mléka a eventuálně s trochou proteinu :)

      Vymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2017 by Papush